Windows 8 Alt om Microsoft Windows 8 – Køb Windows 8 her
 • Sep
  14

  Data warehouse: en fornuftig investering

  Filed under: Nyheder;

  Hvordan sammenligner I tal og data i din virksomhed? Kan I sammenligne på tværs af afdelinger, og er alle medarbejdere altid sikre på, at de netop sidder med de mest opdaterede tal? Hvis du investerer i et data warehouse til din virksomhed, vil du opleve, at det bliver lettere at sammenligne den nyeste data i virksomheden – også på tværs af afdelinger. Men hvad er et data warehouse egentlig? Og hvorfor er det så vigtigt at få samlet sin data? Herunder får du svar på netop dette. Hvis du vil læse endnu mere, kan du finde mere på Inspari.dk, som er specialister inden for Business Intelligence-løsninger, herunder data warehouses.

  Data warehouse – et samlingssted for dine data

  Et data warehouse er betegnelsen for den IT-løsning, der kan gøre det hele mere simpelt for din virksomhed. Data warehouse er en del af det, der kaldes Business Intelligence. Business Intelligence går ud på at strukturere alt din virksomheds data. Når din data bliver struktureret, kan du bruge den på en helt anden måde. Du kan begynde at finde mønstre og træffe beslutninger med afsæt i empiri. Således får du en meget bedre indsigt i, hvad der foregår i og omkring din virksomhed.

  Et data warehouse er det ”sted”, hvor din data bliver samlet – man kan altså sige, at et data warehouse er et samlingssted for din virksomheds data. Al virksomhedens data bliver samlet ét sted – både den data, der er relevant for økonomiafdelingen, og den, der er relevant for HR-afdelingen. Således kan du spare tid og ressourcer samt lette arbejdet for alle medarbejdere i din virksomhed.

   

  Attraktiv løsning for de fleste virksomheder

  Et data warehouse er en attraktiv løsning for langt de fleste virksomheder – uanset størrelse. Der findes forskellige løsninger, der dækker forskellige behov, og derfor er det blot vigtigt at vælge den rette løsning. Alle virksomheder kan få gavn af at samle data samt få indsigt i den data, der hidtil ikke har været overskuelig at analysere på. Det er gavnligt af flere grunde. Først og fremmest kan den øgede indsigt føre til bedre beslutninger.

  Når der skal tages vigtige beslutninger i en virksomhed, er det vigtigt, at disse træffes på baggrund af data – frem for mavefornemmelser. For at beslutningerne kan træffes på baggrund af data, er det naturligvis vigtigt at have adgang til data – og det får man netop, hvis man investerer i et data warehouse. Derudover kan et data warehouse spare medarbejdere for meget dyrebar tid – de mere stabile og sikre tal lægger ikke op til irriterende diskussioner. Tallene er klar til at blive analyseret, og ingen kan betvivle den viste data, hvilket kan spare virksomheden for mange ressourcer.

  Et data warehouse kan altså i bund og grund hjælpe virksomheden med at analysere data, som førhen ikke har været mulige at analysere på – i hvert fald ikke inden for et begrænset tidsrum. Med et data warehouse sparer du tid, og dine analyser tager udgangspunkt i konkret, struktureret data, der kan sættes i system.

  No Comments

Leave a reply

 

WP SlimStat